EU en China werken samen aan ontwikkeling 5G


Back to Blog

De Europese Unie en China gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de mobiele netwerktechnologie 5G. De opvolger van 4G moet in 2020 klaar zijn voor gebruik.
De Europese Commissie maakte de deal met China maandag bekend.

China en de EU hebben afgesproken voor het eind van het jaar een concept en tijdsplan te hebben gemaakt voor de ontwikkeling van 5G. De twee partijen gaan nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat het netwerk in 2020 beschikbaar zal zijn. Ook wordt samengewerkt op het gebied van promotie.

Toekomst
De commissie verwacht dat in de toekomst iedereen gebruik zal maken van het nieuwe netwerk. Eurocommissaris G├╝nther Oettinger noemt 5G “de ruggengraat van onze digitale economie├źn en gemeenschappen wereldwijd”. Het is zaak tijd te investeren in de ontwikkeling omdat in 2020 naar verwachting dertig keer zoveel mobiel dataverkeer zal zijn als in 2010, aldus de commissie.

Eerder sloot de EU soortgelijke deals met Zuid-Korea en Japan. De Europese Unie steekt 700 miljoen euro in de ontwikkeling van 5G. Nederlandse telefoonproviders houden er rekening mee dat 5G pas in 2022 in Europa beschikbaar zal zijn.

bron: nutech.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *